Zašto je važna umerena konzumacija hrane?

Bogata trpeza se u našoj zemlji za vreme praznika podrazumeva, ali znate i sami da koliko god uživamo u hrani, prejedanje donosi ozbiljne posledice.
Pročitajte naš najnoviji blog i pogledajte koje zdravstvene probleme možete sprečiti umerenošću kao i to koja su rešenja ukoliko dođe do nekog zdravstvenog problema izazvanog preteranom konzumacijom hrane.

VARNAVIN VAUČER ZDRAVLJA

Možete kupiti poklon vaučere u iznosu od 6.000 RSD i 10.000 RSD koji se mogu upotrebiti za sve preglede u poliklinici Varnava, bez ograničenog perioda važenja. 

Zašto je važan ultrazvuk abdomena?

Ultrazvuk abdomena je pregled koji se koristi za bezbednu dijagnozu širokog spektra zdravstvenih problema. Nekada se zakazani ultrazvuk dugo čeka i tada nažalost prođe previše vremena za blagovremeno reagovanje. Pogledajte u najnovjem blogu šta sve možete rešiti pravovremenim ultrazvučnim pregledom abdomena kao i koji su simptomi na koje treba obratiti paznju.

Kako da se zaštitimo od zagađenog vazduha?

Pod uticajem lošeg vazduha najpre stradaju disajni organi i kardiovaskularni sistem. Pročitajte najnoviji blog i saznajte koji su to najopasniji zagađivači vazduha i kako možete da se zaštitite.

Prepoznajte simptome upale uha na vreme

Infekcija uha je, nažalost, češća kod dece nego kod odraslih i obično se radi o infekciji srednjeg uha, tj. o akutnoj upali. Simptomi ove infekcije nisu uvek očigledni, ali roditelji mogu naučiti na šta bi trebalo da obrate pažnju.

Kada je potrebno uraditi kolonoskopiju?

Kolonoskopija je endoskopski pregled creva i radi se u slučaju pojave simptoma ili sumnje lekara na neko oboljenje creva. Pročitajte naš najnoviji blog i saznajte odgovore na ključna pitanja:
🗸 Kako prepoznati znake upozorenja kolorektalnog kancera?
🗸 Kad treba da obavite kolonoskopiju?
🗸 Kako funkcioniše pregled?

Kako se hraniti zdravo i nakon leta?

Kako se hraniti zdravo i nakon leta?

Iako je oktobar, vremenski uslovi su takvi da podsećaju na leto, što nas je inspirisalo za našu novu blog temu. Da li se vaša ishrana promeni čim krene jesen? Pogledajte u našem najnovijem blogu na koje načine možete održati zdravu ishranu i tokom hladnijih meseci i kako da obratite pažnju na spontanu promenu ishrane koja se dešava u ovo doba godine.

Oktobar – mesec koji je ceo svet obojio u roze

Mesec oktobar se obeležava kao mesec borbe protiv raka dojke. Na ovaj način se podiže svest o važnosti preventivnih pregleda i eventualnih ranih otkrivanja zloćudnih promena. Pročitajte naš najnoviji blog i podelite svojim prijateljicama, rođakama, najdražim ženskim bićima kako bi sve žene bile jače od ove opake bolesti!

Iskustvo starijih kao suvo zlato

Veoma je važno raditi na promeni svesti vezane za ljude u godinama. Oni poseduju mudrost koja mlađima može olakšati određene faze u životu.

Razgovor sa psihijatrom ne treba biti tabu tema

Ova tema ne sme biti oblast o kojoj se manje priča obzirom da ćutanje o problemima ne donosi ništa dobro, dok razgovor pomaže. Pročitajte naš novi blog i ne prezajte od toga da pomognete sebi jer sebi jer ste najvažniji.

Zdrava deca tokom cele školske godine

Školska godina je počela, a izloženost virusima je sada veća. Na koje načine možete održavati zdravlje vašeg deteta tokom cele školske godine?