Šta je kolor dopler krvnih sudova?

Kolor dopler meri protok krvi kroz arterije i vene vrata, ruku, nogu i abdomena. Ovaj pregled se radi na modernom ultrazvučnom aparatu i u potpunosti je bezbedan i bezbolan.

Dobar rezultat na Google-u kada ljudi pretražuju reč ,,adolescencija"

Adolescencija, mogući problemi i kako ih rešiti

Rana adolescencija se smatra važnim periodom za preduzimanje preventivnih koraka, ukoliko se pojave prvi znaci socijalno neprihvatljivog ponašanja. Nikako ne treba zanemarivati te prve znake antisocijalnog ponašanja jer oni mogu biti uvod u mnogo ozbiljnije probleme.

Trombofilija, tiha opasnost

Trombofilija, tiha opasnost

Trombofilija nije bolest, već stanje povećane sklonosti ili rizika za nastanak krvnog ugruška u cirkulaciji, odnosno tromboze. Krvni ugrušak ili tromb se može formirati i u arterijama i u venama, te dovesti do arterijske ili venske tromboze. Tromboza dovodi do delimične ili potpune opstrukcije, tj. začepljenja krvnih sudova, što onemogućava normalan protok krvi kroz taj krvni sud. Smanjen protok kroz krvni sud može za posledicu imati ozbiljne zdravstvene komplikacije, poput srčanog udara i plućne embolije. Zato je potrebno ozbiljno shvatiti trombofiliju, kao uvod u trombozu, a trombozu u ozbiljne zdravstvene komplikacije opasne po život.

Šta sve utiče na kvalitet sna?

Na kvalitet sna utiču različiti faktori. Pročitajte koji su to faktori i šta možete uraditi kako biste eliminisali probleme sa spavanjem.

Podmladite se sopstvenim ćelijama

PRP tretman (Platelet Rich Plasma) je najadekvatnija stimulacija kože prirodnim
putem, zahvaljujući mnogobrojnim faktorima rasta iz trombocita koje dobijena
plazma sadrži.

Jer beba mora biti zdrava!

Iako je mleko svake žene drugačijeg sastava, ne postoji loše majčino mleko.
Svaka majka stvara svoje jedinstveno mleko, namenjeno njenoj bebi.

Kako sprečiti prejedanje tokom praznika?

Najbolje bi bilo da pre praznika obećate sebi da ćete ovaj put uživati u hrani, ali pametnije,
kako se trenutno zadovoljstvo ne bi pretvorilo u višednevno mučenje.

Odvojite vreme za svoje srce

Prebrz način života je postao normalan način funkcionisanja za današnjeg čoveka. Iako se sve promenilo u odnosu na samo deceniju, dve ranije, ljudsko telo je ostalo isto.

Svetski Dan zdravlja

Kako bismo stvorili povoljnije životno okruženje, neophodno je da se što pre osvestimo i shvatimo da mnoge naše svakodnevne navike negativno utiču na okolinu, samim tim i na naše zdravlje.