Šta ako je promena na dojci maligna?

Postoji različite opcije lečenja ukoliko se ispostavi da je promena koju ste pronašli maligna. Potrebno je da se obratite stručnom licu od poverenja koji će vas voditi kroz ovaj put na najbolji mogući način. Za bilo koji pregled, savet, podršku, naši doktori specijalisti su tu za vas.

Kako se dijagnostikuje rak dojke

Pravovremeno otkrivanje raka dojke je važno! Pogledajte u najnovijem blogu koji su to pregledi koji mogu pomoći da saznate da li je promena na dojci koju ste pronašli maligna.

Nisu sve promene na dojci alarmantne

Promene na grudima mogu izazvati mnogo brige, ali potrebno je znati da nisu sve promene na dojci kancerogene. Svakako, savetujemo da se uvek obratite lekaru ukoliko primetite nešto na svojoj dojci kako bi se isključila dijagnoza karcinoma ili kako bi se on rano detektovao radi uspešne terapije. U najnovijem blogu saznajte kako da prepoznate benignu bolest dojke i koje sve promene na dojci postoje.

Core biopsija dojke

Core biopsija dojke je medicinska procedura koja se koristi za ispitivanje tkiva dojke i predstavlja deo obaveznog dijagnostickog algoritma u svetu.

Zašto su medicinske sestre srce zdravstvene zaštite

Svake godine 12. maja obeležava se Svetski dan medicinskih sestara. Tim povodom želeli smo da posvetimo najnoviji blog ovom divnom, humanom pozivu i osobama koje nesebično i od srca rade svoj posao. Pogledajte zašto su medicinske sestre srce zdravstvene zaštite.

Međunarodni dan borbe protiv astme

Međunarodni dan borbe protiv astme se obeležava svakog prvog utorka u mesecu maju. 
Ova tema nas je inspirisala da napišemo naš novi blog u kome možete saznati:
1. kako nastaje astma
2. kako dolazi do asmatičnog napada i koliko je opasan
3. kako da prepoznate simptome astme i kako da je kontrolišete

Vreme je za prolećne haljine, a vi imate izražene vene na nogama?

Vreme je za prolećne haljine, a vi imate izražene vene na nogama?

Problem sa venama je prvenstveno zdravstveni problem koji treba ozbiljno shvatiti, ali je takođe bitno da znate da za njega postoji rešenje. U našem najnovijem blogu pročitajte koji pregledi u poliklinici Varnava vam mogu pomoći da vaše noge više ne otiču, da nemate bolove i osećaj težine dok se krećete. Ovog proleća želimo da svim damama pružimo lagan hod u omiljenim haljinama.

Uživajte u prazničnim danima bez bolova u stomaku

Stigli su nam divni, praznični dani u kojima nam preostaje samo da uživamo sa najdražima, zato je bitno da ih provedemo na pametan način. U našem najnovijem blogu saznajte zašto određena posna hrana izaziva stomačne probleme i kako da pređete sa posne na mrsnu hranu bez bolova u stomaku i ostalih posledica.

povišeni krvni pritisak

Da li znate koliko je opasan povišeni krvni pritisak? 

Povišeni krvni pritisak vam može zakomplikovati život te su redovne posete kardiologu krucijalne kako biste zaustavili tzv. „tihog ubicu“. U najnovijem blogu pogledajte da li povišeni krvni pritisak ima neke simptome, kako nastaje i koje sve zdravstvene probleme može izazvati.

Kako lečiti hemoroide?

Ukoliko se nalazite u situaciji da niste sigurni da li imate hemoroide i rešili ste sami da ih lečite bez prethodnog lekarskog pregleda, predlažemo vam da u nastavku pročitate sve bitne informacije o ovoj temi.