Nisu sve promene na dojci alarmantne

Promene na grudima mogu izazvati mnogo brige, ali potrebno je znati da nisu sve promene na dojci kancerogene. Svakako, savetujemo da se uvek obratite lekaru ukoliko primetite nešto na svojoj dojci kako bi se isključila dijagnoza karcinoma ili kako bi se on rano detektovao radi uspešne terapije. U najnovijem blogu saznajte kako da prepoznate benignu bolest dojke i koje sve promene na dojci postoje.

Detaljnije

Međunarodni dan borbe protiv astme

Međunarodni dan borbe protiv astme se obeležava svakog prvog utorka u mesecu maju. 
Ova tema nas je inspirisala da napišemo naš novi blog u kome možete saznati:
1. kako nastaje astma
2. kako dolazi do asmatičnog napada i koliko je opasan
3. kako da prepoznate simptome astme i kako da je kontrolišete

Detaljnije

Uživajte u prazničnim danima bez bolova u stomaku

Stigli su nam divni, praznični dani u kojima nam preostaje samo da uživamo sa najdražima, zato je bitno da ih provedemo na pametan način. U našem najnovijem blogu saznajte zašto određena posna hrana izaziva stomačne probleme i kako da pređete sa posne na mrsnu hranu bez bolova u stomaku i ostalih posledica.

Detaljnije

Kako lečiti hemoroide?

Ukoliko se nalazite u situaciji da niste sigurni da li imate hemoroide i rešili ste sami da ih lečite bez prethodnog lekarskog pregleda, predlažemo vam da u nastavku pročitate sve bitne informacije o ovoj temi.

Detaljnije

Zašto je važan ultrazvuk abdomena?

Ultrazvuk abdomena je pregled koji se koristi za bezbednu dijagnozu širokog spektra zdravstvenih problema. Nekada se zakazani ultrazvuk dugo čeka i tada nažalost prođe previše vremena za blagovremeno reagovanje. Pogledajte u najnovjem blogu šta sve možete rešiti pravovremenim ultrazvučnim pregledom abdomena kao i koji su simptomi na koje treba obratiti paznju.

Detaljnije

Kada je potrebno uraditi kolonoskopiju?

Kolonoskopija je endoskopski pregled creva i radi se u slučaju pojave simptoma ili sumnje lekara na neko oboljenje creva. Pročitajte naš najnoviji blog i saznajte odgovore na ključna pitanja:
🗸 Kako prepoznati znake upozorenja kolorektalnog kancera?
🗸 Kad treba da obavite kolonoskopiju?
🗸 Kako funkcioniše pregled?

Detaljnije

Kako se hraniti zdravo i nakon leta?

Kako se hraniti zdravo i nakon leta?

Iako je oktobar, vremenski uslovi su takvi da podsećaju na leto, što nas je inspirisalo za našu novu blog temu. Da li se vaša ishrana promeni čim krene jesen? Pogledajte u našem najnovijem blogu na koje načine možete održati zdravu ishranu i tokom hladnijih meseci i kako da obratite pažnju na spontanu promenu ishrane koja se dešava u ovo doba godine.

Detaljnije

Oktobar – mesec koji je ceo svet obojio u roze

Mesec oktobar se obeležava kao mesec borbe protiv raka dojke. Na ovaj način se podiže svest o važnosti preventivnih pregleda i eventualnih ranih otkrivanja zloćudnih promena. Pročitajte naš najnoviji blog i podelite svojim prijateljicama, rođakama, najdražim ženskim bićima kako bi sve žene bile jače od ove opake bolesti!

Detaljnije

Šta je anemijа?

Anemija je stanje u kom telo nema dovoljno zdravih crvenih krvnih zrnaca koja obezbeđuju kiseonik svim tkivima u telu. Gvožđe, vitamin B12 i folna kiselina su tri najvažnija faktora u ovom procesu. Pročitajte naš najnoviji blog i saznajte kako dolazi do ovog stanja i koji sve oblici anemije postoje.

Detaljnije