Novosti

Vreme je za prolećne haljine, a vi imate izražene vene na nogama?

Vreme je za prolećne haljine, a vi imate izražene vene na nogama?

Proleće je tu, a sa lepšim vremenom i dužim danima, žene rado izvlače iz ormana svoje omiljene suknje i haljine. Međutim, za one koje pate od proširenih vena, topliji dani predstavljaju ozbiljno opterećenje.

Pre svega, kad je toplo, noge više otiču, kretanje je otežano, a nastaju i bolovi i osećaj težine u nogama. Ovo je posebno izraženo kod osoba koje na poslu dugo stoje ili sede.

Pored fizičkih tegoba, žene koje imaju proširene vene imaju problem i estetske prirode, odnosno, smatraju da proširene vene i popucali kapilari narušavaju izgled njihovih nogu i onda izbegavaju nošenje haljina kako bi prikrile svoju nesigurnost.

Ovog proleća želimo da svim damama pružimo lagan hod u omiljenim haljinama.

Koji pregled vam je potreban ukoliko želite da rešite problem sa venama?

  • Pregled vaskularnog hirurga

Specijalista vaskularne hirurgije prati vaše stanje tako što dolazite redovno na kontrole. U poliklinici Varnava pružamo mogućnost kućnih poseta doktora specijalista. Vaskularnom hirurgu je bitno da ima podatke o početku, vrsti i trajanju tegoba, kao i podatke o ranijim bolestima i stanjima, terapiji, kao i genetskim i drugim rizicima. 

  • Kolor-dopler ultrazvučni pregledi krvnih sudova nogu

Kolor dopler pregled vena je bezbolan i bezopasan, a veoma efikasan u otkrivanju bolesti vena. 

Kolor dopler u Poliklinici Varnava koristi zvučne talase za proizvodnju slika krvi koja se kreće kroz vaš cirkulatorni sistem. Slike pokazuju pravac i brzinu krvi dok teče kroz vaše arterije ili vene. Kompjuter menja zvučne talase u različite boje da bi pokazao pravac krvotoka.

Tokom samog pregleda vena nogu, vrši se evaluacija stanja površnog i dubokog venskog sistema. Takođe, utvrđuje se stanje venskih zalistaka, ispituje smer kretanja krvi i postojanje refluksa, evidentira se lokalizacija varikoziteta i trombotskih procesa površnih ili dubokih venskih sudova.

Kolor-dopler pregledom se može utvrditi tačna lokalizacija tromba, a opet toga i proceniti rizik za njegovo proširenje u sistem dubokih vena.

Ovom metodom je moguće dijagnostifikovati proširene vene i proceniti da li postoji indikacija za eventualnu hiruršku intervenciju. 

Čekamo vas u Poliklinici Varnava

📞 018/4520-360

📞 018/4520-361

📞 018/4520-362