Novosti

Izgledajte uvek sveže i odmorno – Korekcija podočnjaka u Poliklinici Varnava

uvek sveže

Zamislite da vam je lice uvek sveže, bez tamnih kolutova ispod očiju koji daju vašem licu umoran izgled?

Korekcija podočnjaka hijaluronskim filerom može rešiti ovaj problem.

Hijaluronski filer je supstanca koju prirodno proizvodi naše telo i potpuno je bezbedna za upotrebu u delikatnoj oblasti ispod očiju i daje prirodne rezultate.

Zašto nastaju podočnjaci?

Kako starimo, polako se gubi definicija lica. Jednostavno, procesi regeneracije koji se dešavaju ispod naše kože se usporavaju, proizvodeći manje proteina nego kada smo bili mlađi.

Kolutovi ispod očiju su uzrokovani udubljenjem u zoni „suza“ zbog gubitka volumena. Gubitak volumena se dešava zbog nedostatka masti u toj osetljivoj zoni lica.  Do nedostatka masti obično dolazi vremenom, zbog starosti, ali može biti prisutno i kod mlađih ljudi zbog genetske predispozicije.

Zbog čega su podočnjaci tamne boje?

Tamna boja nastaje zato što sa gubitkom volumena koža postaje tanka i providna i ispod nje se zapravo vidi mišić koji je tamno ljubičaste boje i zbog toga nijedna krema uglavom neće biti od pomoći u rešavanju ovog problema.

Kako rešiti problem kolutova oko očiju?

Upravo ovaj problem uspešno rešava dr Marija Gočmanac Ignjatović jer dodavanjem volumena u korito oka i gornji deo obraza hijaluronskim filerima, ova udubljenja se mogu popuniti i efikasno se eliminiše umorni izgled.

Ono što je bitno da znate jeste da je ova procedura veoma zahtevna i jako je važno da je izvodi kvalifikovani lekar sa iskustvom. Zbog specifičnosti samog područja lica, ovo mesto je sklono pojavi modrica i oticanju, ali kada se izvede od strane stručnjaka, ova procedura daje prirodne rezultate, delovaćete odmornije, svežije, zdravije i mlađe.

Poklonite poverenje dr Mariji Gočmanac Ignjatović, a svom licu podarite sjajan i odmoran izgled.